T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ALİAĞA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2.DÖNEM 2.SINAV PROGRAMIMIZA EKLİ DOSYADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Nis

İzmir internet haftası 15 - 19  Nisan arası gerçekleşecektir.

Mrt

2024 - 2028 stratejik plan kapsamında öğrenci ve veli anketlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Katılımlarınız bizim için değerlidir.

Mrt

Sevgili öğrencilerimiz 2.Dönem 1.Ortak Sınav Programi ekli dosyadan ulaşabilirsiniz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıl Dönümü

münasebetiyle il ve ilçe meydanlarımızda bulunan açık hava reklam panoları, dijital alanlar

ile kutlama programlarında yazılı görsel ve işitsel eserlerin kullanımına yönelik bilgi, belge,

t a s a r ı m v e g ö r s e l b i r l i ğ i n s a ğ l a n m a s ı a m a c ı y l a k u l l a n ı l a c a k m a t e r y a l l e r i n

www.18martetkinlikleri.com  internet sitesinden temin edilebilir.

Şbt

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Tılı 2.Dönem Sınıflar bazında haftalık ders programları ekli dosyalardadır.

Ara

1.Dönem 2.Ortak Sınav Programı Ekli dosyada sunulmuştur. Tüm Öğretmen , öğrenci ve velilerimize duyurulur.

30.10.2023 Tarihi itibariyle geçerli haftalık ders programları ekli dosyadadır.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinden Ömer YALÇIN İzmir İlinde gerçekleştirilen Güreş turnuvasında Serbest stilde 2.olarak okulumuzu başarıyla temsil etmiştir. Başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

Ekm

Okulumuz Endüstriye Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmeni Uğur GÜLFİDAN tarafından codeweek haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize motivasyon eğitimi verilmiştir.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantımıza tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz. Okul Aile Birliği Toplantımız 27 Ekim Cuma günü saat 15:45'te okulumuz konferans salonunda aşağıdaki gündem maddeleri ile gerçekleştirilecektir.

GÜNDEM MADDELERİ:

1.      Açılış ve Yoklama

2.      Divan Teşekkülü (Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir katip seçilmesi)

3.      Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması

4.      Okul   Müdürü Sayın Ayşegül AKPAK ALACA’ nın konuşması;

5.      Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Şakir BOZAK’ın konuşması

6.      Raporların okunması;

a.      Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması

b.   Denetleme Kurulu Faaliyet Raporunun okunması

c.       Yönetim ve Denetim Kurulları faaliyet raporlarının görüşülmesi ve ibrazı

7.      2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulda oluşturulan kurul ve komisyonlara temsilci

Seçimlerinin yapılması;

a. Yönetim Kuruluna; 5 asil 5 yedek üyenin seçilmesi.

b. Denetleme Kuruluna; üyelerden 1 asil 1 yedek üyenin seçilmesi

c. Okul Disiplin Kuruluna 1 veli üyenin seçilmesi.

d. OGYE'ye 1 veli temsilcisinin seçilmesi.

8.      Kulüplere gönüllü veli seçimi;

a)      Sosyal Etkinlikler Kuruluna 2 asil, 2 yedek üye seçimi,

b)     Rehberlik ve Psikoloji Danışma Hizmetleri Yürütme Kuruluna asil ve yedek temsilci seçimi

9.      Okulun ihtiyaçlarını dikkate alarak yönetim kurulunca hazırlanan tahmini bütçenin görüşülmesi

10.  Yeni Yönetim Kurulunun bağış toplama ve harcama yapma konularında yetkilendirilmesi

11.  Okulun eğitim ve öğretimde kalite ve başarısının yükseltilmesine yönelik önerilerin görüşülmesi

12.  Sınıf Öğretmenlerinden Öğrencilerin Başarı ve Devamsızlıklarının Alınması, Özel Görüşmeler.

13.   Dilek  ve temenniler ve kapanış

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 1.Sınav Programı ektedir. Sınavlarımız 30 Ekim Pazartesi günü başlayıp 9 Kasım Perşembe günü sona erecektir.

Tem

Bakanlığımızca yürütülen '81 Çalıkuşu E-Dergi' çalışması kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kültür ve eğitim temalı '81 Çalıkuşu İzmir' e-dergisi onuncu sayısı yayınlanmış olup dergimize ait link aşağıdadır.

Haz

Değerli veliler, sevgili gençler okulumuzda ENDÜTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI , ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ve KİMYA TEKNOLOJİSİ alanı olmak üzere 3 (üç) bölüm bulunmaktadır. Her bir bölümde 30'ar öğrenci kontenjanı bulunmakta olup öğrencilerimiz LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavnda almış oldukları sınav puanlarına göre okulumuzdaki bölümlere yerleşebilmektedir.

Nis

Günümüzde küreselleşme; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda pek çok gelişmeye imkân sağlarken bir taraftan da toplumsal yaşamı tehdit eden sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde, toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan millî, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan adalet, dostluk, dürüstlük, sevgi, saygı, sabır, vatanseverlik, yardımseverlik, öz denetim, sorumluluk gibi kazanımlarımız en önemli referans kaynaklarımızdandır.